tisdag 12 januari 2010

Företagslån utan säkerhet

Vi har tidigare skrivit om företagslån och starta eget lån, två typer av lån till företagare som oftast kräver säkerhet. Men hur gör man om man vill ta ett företagslån utan säkerhet?


Att söka om företagslån utan säkerhet


Att ta ett företagslån utan säkerhet är lite svårare än att ta ett företagslån med säkerhet, eftersom banken tar en större risk då dom inte har någon säkerhet i fall du inte klarar att betala dina räntor och amorteringar. För att du ska kunna få ett företagslån utan säkerhet krävs i de flesta fallen en välskriven affärsplan som beskriver affärsidén, budget, potentiell avkastning mm. Oftast är det ett krav att du är personligt betalningsansvarig för ditt företagslån utan säkerhet, även om det är ett aktiebolag som lånar pengarna. Det underlättar alltså om du har en god privatekonomi, inga betalningsanmärkningar osv (har du betalningsanmärkningar rekommenderar vi dig att läsa mer om hur du söker lån med betalningsanmärkningar och skulder).


Var kan jag söka om företagslån utan säkerhet?


Enligt vår erfarenhet är det absolut bästa stället att söka om företagslån utan säkerhet Bank2. Hos Bank2 behöver du inte visa upp någon affärsplan eller budget. Bank2 har en modern syn på kreditbedömning där man tittar mer på den nuvarande betalningsförmågan än den ekonomiska historiken. Detta i kombination med att man gör en personlig kreditbedömning gör att man kan ge lån till många som har svårt att få företagslån utan säkerhet hos sin vanliga bank.